De wil tot continu veranderen: kun jij ook niet stilzitten?

Is het een gevoel om meer te willen, misschien wel te veel te willen of altijd weer iets anders te willen? Jij kent vast ook de aantrekkingskracht van Pinterest of Instagram? Je ziet de meest leuke en fantastische foto’s voorbij komen en jij wil dit natuurlijk ook! Zo ben ik dus ook…

Plannen en regelen

Een 3 jarige meid, een meid met een eigen willetje en ook een sterke mening. Meedenken en plannen voor allerlei activiteiten vindt Zoë leuk. Sterker nog, ze is ontzettend nieuwsgierig en wil graag alles vooraf weten. Wel een beetje herkenbaar, haar moeder wil dit ook graag ;). Heb ik het haar als 3 jarige nu al aangeleerd stiekem of zit dit toch een stukje in de genen? Of komt dit nog ergens anders vandaan? Ik hou namelijk totaal niet van verrassingen, licht mij maar beter in.

je weg plannen samen

Je weg plannen…

Ach, voor Zoë is dit nog geen blijvende karaktertrek, het kan nog bijtrekken. Nu vind ik het anders wel heel gezellig dit soort dingen met haar uit te denken en te regelen. We hebben er vanaf het begin al veel voorpret ook mee (naast al het sjouwen en opbergen en diep nadenken hoe alles bij elkaar past). Haar vader laat ons maar een beetje begaan soms. Een themafeest voor haar verjaardag? Hij verklaart mij wel een beetje voor gek. Herkenbaar voor meer vaders?

ice cream birthday party theme

Het is een hobby?

Een hobby noemen we het dan maar. Een hobby die gestart is tijdens mijn zwangerschap. Direct waren er de kriebels leuke spulletjes uit te zoeken. Was je aan het shoppen, dan nam je alvast allerlei dingen mee. Ik kan je vertellen dat wij een zeer uitgebreide collectie hadden en dat de baby kledingkast al uitpuilde. Misschien nog steeds… Benieuwd hoe ik de laatste tijd dacht over shoppen en kleding voor Zoë? Monique, moeder en lifestyle blogger, heeft de kledingkast van Zoë in maart online geplaatst. Leuk om terug te kijken. Zou het alweer veranderd zijn? 😉

Ook de ideeën voor het kamertje kwamen al snel op gang. En eenmaal de meubelstukken besteld konden we gaan indelen. Een verhuizing stond gepland in april, in mei het kinderkamertje en in juli was ik uitgerekend. Strakke planning, goed te doen. Van babykamer naar peuterkamer? Hetzelfde verhaal. Ik stond ook vooraan de rij om al lekker te veranderen. Iets nieuws. Nu we een leuke peuterkamer hebben, willen Zoë en ik deze ook al vaker veranderen. We kunnen niet stil zitten lijkt het wel. Telkens weer een nieuw idee…

Of ken je het gevoel dat je ineens allerlei leuke kledingitems geshopt hebt, maar weinig past echt bij elkaar? Dit had ik vorig jaar met de vakantie ook. Koffers inpakken, snel alle leuke kledingstukken voor Zoë bijeen geschraapt. Maar niets paste leuk bij elkaar als combinatie. Oeps, niet handig. Dus ik zeg: brainstormen, plannen, bijschaven en dan uitvoeren.

Het kost tijd om dit soort ideeën te verzamelen en goed te bedenken uit alle ideeën wat de uiteindelijke combinatie wordt. Kiezen dus. Hoe verder de tijd verstrijkt hoe gemakkelijker dit gaat en je beeld wordt dan ook duidelijker. Ik heb nog net geen collagemuur gemaakt, maar ook dit lijkt mij ontzettend tof ;). Idee op de bucketlist zeg maar, een collagewand op zolder.

Is zo’n investering het wel waard?

Bewust worden, ‘on hold’

Je ziet hoe zulke veranderingen ontstaan. Je bent bezig met het organiseren van het ene idee en de andere is al weer geboren. Supertoffe ideeën maar waar haal je de tijd en het geld vandaan? Of als je dit beide wel hebt, is het gezond je telkens te verliezen in een verandering?

basic oud en nieuw groei

Basic meets oud en nieuw

Ik zet veel ideeën ‘on hold’, want ik heb inmiddels wel geleerd dat niet alles (te)gelijk gaat. Hier heb ik wel even over gedaan moet ik eerlijk bekennen, maar het is ongezond jezelf dit niet aan te leren. ‘On hold’ is ook een berustingsperiode. Een tijdje zet je het idee van je af, maar blijft het in je hoofd spoken? Dan wil je het waarschijnlijk echt graag. Ben je het vergeten, ook prima, er staan er nog wel een paar op de lijst. Door naar de volgende. ‘On hold’ is ook goed om iets even te laten bezinken en iets een beetje bij te kunnen sturen. Je stapt nu niet hals over kop in een verandering. Je bent er bewust mee bezig.

Achterliggende reden

Ik heb voor mijzelf uitgevonden waar dit gevoel vandaan komt om alles continu te willen veranderen.

Veranderen is een continu proces. Veranderingen zijn de orde van de dag. Overal zie je veranderingen. De veranderingen gaan snel en de media en het internet hebben natuurlijk een onwijs grote invloed op ons. Ook op mij. We bloggen natuurlijk ook met een reden. We willen dingen van ons af schrijven, we willen dingen met anderen delen en inspireren. Op dit idee waren we niet gekomen als wij zelf niet getriggerd waren geweest van zulke activiteiten. Een kettingreactie ontstaat aan vernieuwing, creativiteit, verandering.

Blijven groeien, ontwikkelen, vernieuwen en bijsturen!

Veranderingen zijn dus een continu proces, net als in de zakenwereld. Het is van belang de bewegingen van de markt in de gaten te blijven houden en bij te sturen waar nodig. Waarom dan niet voor onszelf?

terugkijken stilstaan

Dromen heb je nodig…

Ik zie al deze ideeën en veranderingen dus als een hobby: persoonlijke groei en meebewegen met de wereld. Wie weet komt de tijd ook een keer om weer stil te staan en doe ik net zo hard mee. Ik doe waar ik mij goed bij voel. Ik maak keuzes. Ik ontwikkel mijn stijl. Ik word mij bewust wie ík ben. En dit kan ik steeds beter. De investering is het dus zeker waard!

En jij? Ren jij ook van het ene idee naar alweer een nieuwe? Of heb jij een ‘rustige’ periode en ben jij juist een goede tegenhanger? Vertel ons waar jij je goed bij voelt!

Veel denkplezier!

Liefs,

Babette

PS: die bucketlist, zoals Kim al haar ideeën al mooi had verwoord, moet van mij nog gecreëerd worden. In mijn hoofd droom ik alvast. Dus wordt vervolgd…

2 Comments

  • Babette

   Hoi Monique,

   Klopt helemaal! Leuk dat je jouw blik hierop doorgeeft. Door berichten en reacties in de omgeving denk ik wel eens dat ik te veel wil en inderdaad soms word ik ook moe van mijzelf. Ik moet van alles. Maar precies wat jij zegt. Ik ga dan ook lekker door met bewust veranderen. Soms lekker vlot en soms alles even ‘on hold’.
   Waar ben jij nu druk mee om te veranderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge