Review Thermen Bussloo – gastblog van Mark en Marleen

De tropenjaren voor ouders. Heerlijk om een dagje ontspanning in zo’n druk bestaan in te plannen. Mark en Marleen kregen deze kans. De gratis entreekaarten van Thermen Bussloo waren al snel gebruikt nadat Xazoe deze opgestuurd had. Een gave winactie waarbij wij een eerlijk verslag tonen zoals onze gastbloggers voor deze dag hier alles beleefd hebben. Van een welkomstsmoothie tot een paraplu bij regen en een heerlijke handdoekenwissel.

Lees snel mee of deze Thermen wat voor jou is.

tuin Thermen Bussloo

Bron: Thermen Bussloo

Even voorstellen

Wij zijn Mark (38-operatie assistent in het ErasmusMC) en Marleen (33-Medewerker bediening bij Restaurant ‘De Buren’). Wij zijn de trotse ouders van drie drukke maar erg gezellige meiden. Te weten Chayenne (7), Kate-lynn (5) en Faylina (3). We zitten, zoals sommige zouden zeggen, dus in de tropenjaren en de sauna is voor ons een heerlijk dagje ontspanning met z’n tweeën in ons drukke bestaan met werk en gezin.

Een nieuwe omgeving

Afgelopen woensdag (3 aug jl.) was het zover. De kinderen waren de gehele dag ondergebracht bij opa en oma. Om half 9 stapte we in de auto voor de anderhalf uur durende rit richting Bussloo. Grofweg gezegd in de driehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen had Google maps ons verklapt. We kenden de omgeving en het sauna complex nog niet dus we waren erg benieuwd. Na een vlotte rit (lang leve de vakantie tijd en de absentie van files) kwamen we aan bij een mooi, nieuw uitziend gebouw met ernaast gelegen hotel. Wat ons direct opviel was de bushalte die letterlijk voor de deur was. De buurtbus zowel uit Apeldoorn als uit Twello stoppen op het terrein. Kleinigheidje misschien, maar het geeft wel de indruk dat Thermen Bussloo goed te bereiken is met het OV.

saunacomplex thermen bussloo

Bron: Thermen Bussloo

Smoothiewelkom

Bij de receptie werden we keurig geholpen. De rijen (die naar ons gevoel echt niet lang waren) werden al vlot voorzien van een kleine smoothie. “Voor het lange wachten”.

Bij binnenkomst viel ons een aantal zaken direct op. In de kleedkamers zijn 3 type kluisjes te krijgen. Er wordt er geen toegewezen. Je activeert het slot met je polsbandje. De meeste kluisjes zijn erg ruim te noemen. Er zijn ook een aantal hoge (erg grote) kluisjes te verkrijgen. Ook zijn er wat kleinere kluisjes te krijgen. Voor ieder de juiste.

Groot complex

Het complex mag dan vrij groot zijn. Het is overzichtelijk ingedeeld. Voor de mensen die hier behoefte aan hebben is er continue iemand aanspreekbaar op het saunaplein die je een rondleiding kan geven. Wij hadden van de receptie ook een plattegrond gekregen en zagen al snel dat we de rondleiding niet nodig hadden. Wat ook direct opviel was de aanwezigheid van klokken. Een (misschien persoonlijk) puntje van gemis bij veel andere saunacomplexen is dat je vaak moet zoeken naar klokken. Waarschijnlijk is dat gedaan om ‘te onthaasten’ of iets dergelijks, maar als je een behandeling gepland had of om een bepaalde tijd bij een opgieting wil zijn is een klok toch vrij handig. Bij dit complex hoef je zeker niet te zoeken. Ze hangen op veel plekken. En duidelijk zichtbaar.

Wat ons ook direct opviel was dat bij alle uitgangen van het hoofdgebouw naar buiten en bij de uitgangen van de sauna’s buiten, er paraplu’s stonden. Afkoelen in de regen is dus niet een noodzakelijke verplichting mocht je hier geen behoefte aan hebben. Een leuk detail.

Even een opsomming van dit grote saunacomplex met 15 sauna’s. De vier-elementensauna schijnt een belevenis te zijn. Wij zijn daar niet aan toe gekomen maar die, zoals we begrepen hebben, verandert om de zoveel tijd van intensiteit en luchtvochtigheid. De warmste schijnt een pittige te zijn. Zelfs voor de ervaren saunaganger. Binnen, boven het restaurant, is een rustruimte met relax- en waterbedden. Buiten zijn er diverse ligweides, een Thais Theehuis en een standje wat grenst aan het meer van Bussloo.

Dromedarium Thermen Bussloo strand Thermen Bussloo opgieting Thermen Bussloo

Bron: Thermen Bussloo

Ook hierin mag gezwommen worden. Er zijn 5 horeca punten waarvan er 1 (restaurant Intens) in het hotel ligt en te bereiken is via een ondergrondse gang. Iedere 30-60 minuten is er wel ergens een opgieting of belevenis. (Tijd is afhankelijk van de belevenis / opgieting) Dit schema wordt op het saunaplein weergegeven op een groot scherm. Er zijn 4 punten met zwembaden en/of whirlpools. Er wordt geen chloor gebruikt maar al het water komt uit eigen bron. 10 ontspanningslocaties, zowel binnen- als buitengelegen. Ook is er een spa.

Wij hadden een ontspannende massage geboekt. Er werd ons vooraf gevraagd een pamflet in te vullen waar je bijzonderheden (zoals allergieën, pijn- en/of aandachtspunten) kon invullen maar ook alvast wat voor type olie je wilde.

flowers massage

Bron: Thermen Bussloo

Service

Wat we ook een erg goede service vonden was de handdoekenwissel. Als je handdoeken van de Thermen leende kon je die gedurende dag continue omwisselen voor schone, droge exemplaren. Fijne bijkomstigheid.

De horeca is van goede kwaliteit. De keuze is uitgebreid en de kwaliteit zeer hoog. De porties zijn niet klein. Je komt er ook zeker voldaan vandaan.

Al met al konden we maar 1 minpunt vinden. (en geloof me…we hebben goed gezocht) In één van de stoomruimtes was het vrij druk waardoor ik op het hoekje van de bank moest zitten. Het bleek dat de pijp die de stoom in de ruimte blies direct onder de bank zat, waardoor al het stoom tegen mijn been geblazen werd. Niet dat er iets ernstig gebeurd is maar prettig was het niet. Je kon er eigenlijk niet zitten. Zo’n punt hadden ze beter niet kunnen combineren met een bank erboven.

Wij komen zeker terug

Onze conclusie is dat dit een adres is om te onthouden. Zeker als je het niet erg vind om anderhalf uur in de auto te zitten. Even een nieuwe omgeving. Het is een mooi, modern, schoon complex. We vonden het misschien wel te groot voor 1 dag. Maar ook daar heeft Thermen Bussloo aan gedacht. Er zijn voldoende arrangementen die gecombineerd zijn met het hotel dat ernaast ligt. Misschien voor de volgende keer??

Wij hebben in ieder geval een topdag gehad en gaan ook zeker nog een keer terug!!

Mark en Marleen

agenda ontspanning

Wij hopen natuurlijk dat het lezen van dit verslag jullie zo enthousiast heeft gemaakt om ook eens een heerlijke ontspandag in te plannen. Het nieuwe schooljaar begint, we komen weer in het ritme. Soms is even bijtanken dan helemaal niet verkeerd. Heb jij al me-time ingepland in je agenda? Doe het snel… Ook leuk als cadeau!

Liefs Xazoe

 

One Comment

  1. Als sauna en eetgelegenheid redelijk maar veel te druk met lange wachttijden. Helaas trekt Thermen zich niets aan van maatschappelijk en natuurlijk belang. In de Berendonck hier bij Nijmegen is een enorm natuurgebied gesloopt voor de aanleg van haar nieuwe sauna. Ondanks enorm verzet van de plaatselijke bevolking. Terwijl op 9 mei 2017 een beroep bij de Raad van State behandeld wordt is desondanks doorgegaan met deze natuursloop. Vanwege drukte, en natuur-onvriendelijkheid (voor de echte vakanties en trips is mooie natuur een must en geen gesloopte natuur) een 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge