Low-budget: meidenfashion. Bekend met onbekend!

Er breekt altijd een keer zo’n maand aan waarin je even weinig kunt uitgeven. Het geld is even op. Je hebt net een auto ter reparatie gebracht, in december kocht je die nieuwe bolide nog voor de deur en de vakantie voor de zomer mag ook alweer van je creditcard af. Opperdepop. En toch wil je en zie je leuke dingen. Noem het verslaafd, noem het een gat in je hand. Ik noem het mijn hobby: (online) shoppen voor die grote kleine meid. Bekende merken combineren met onbekende merken!

Zoë outfit

Fashionweek

De fashionweek is alweer even geland in Nederland en we hebben hierover kunnen nadenken en onszelf kunnen inspireren. Met de voorjaarsvakantie voor de deur – en het heerlijke zonnetje –  waan ik mij toch echt al in nieuwe collecties. Op de catwalk zijn de trends vaak wat extreem. Toch kun je hier je inspiratie uithalen: less is more en pak een subtiel tintje mee van… Dat maakt het dan ook net wat makkelijker te combineren en betaalbaarder. Altijd mooi meegenomen.

Kidstrend nummer 1. Simpel Statement

Printjes blijven in. Vanuit de wintercollecties, kan dit zo weer door de zomercollecties is. Weliswaar met andere combinaties, een tikje richting een zomerse look. Maar de prints drukken wel een bepaalde mate van eenvoud uit. Less is more.

Je zag deze fantastische black and white prints al voorbij komen op CarlijnQ bijvoorbeeld. Maar zijn er nu ook budgetproof versies te vinden die net zo leuk kunnen zijn? Vandaag laat ik je outfits zien van Molo, Kiabi, Mango, Quapi, C&A, H&M, Name it, Phister and Philina en MarMar Copenhagen. Bekende merken gecombineerd met onbekende items. Leuk!

SIMPEL STATEMENT

Kidstrend nummer 2. Nature Inspired

Deze titel zegt natuurlijk genoeg. De natuur is en blijft een fantastische inspiratiebron voor iedereen, ook voor ontwerpers. Misschien steeds meer weer. Je ziet dan ook veel kledingitems terug waarop de natuur te zien is: kriebelende wandelende beestjes over je shirt, felle kleuren van vogels, zacht pastel met toffe natuurprints of dit alles met een eigenwijs tintje.

NATURE INSPIRED

Kidstrend nummer 3. Colourfun mix

Een explosie aan kleur en aan printjes. Zowel losse kledingstukken in felle kleuren gecombineerd als te drukke prints binnen een kledingstuk. De kunst is hier wel het combineren. Juist helemaal los gaan en bizarre creaties maken of het stijlvol bij één item houden.

Colourfun Mix

Kidstrend nummer 4. Wonder World

Sprookjes blijven fantastisch om mee op te groeien. Toch is dit niet het favoriete thema voor in onze kledingkast. Ik vind de printjes van allerlei sprookjes vaak kinderachtig (ja ik weet het, Zoë is nog maar een kind) waarbij er écht weinig rekening wordt gehouden met het zicht – het oog wil ook wat. Als dit nu iets stijlvoller kon en wat rustiger dan echt een ontploffing van de regenboog…

Wil je meer inspiratie opdoen over fashiontrends voor de lente en de zomer van 2016? Of heb je zelf interesse op allerlei gebieden om de trends te volgen, kijk dan bij studio bij Kiki. Ik stuiter alweer door met nieuwe ideeën!

En voor ons? Voor de mama’s blijven er ook leuke trends over:

Trend nummer 1: bohemian look (vrolijk)

Trend nummer 2: chique kant (stijlvol)

Trend nummer 3: pachtwork jeans blijven (lekker down to earth)

Ga jij shoppen? Laat weten wat je gekocht hebt!

Shopse!

Babette

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge