Fashiontijd voor mama’s: Esprit herontdekt!

Na alle fashiontips voor de kids op Xazoe (zowel boys als girls) zijn de mama’s ook een keer aan de beurt!

Esprit, terug van weggeweest. Niet letterlijk weg, maar in mijn gedachten weg. Vroeger was ik veel in deze winkel te vinden, heerlijk dichtbij in mijn eigen stad Vlaardingen. Ik kocht er echt van alles: spijkerbroeken, veel sweaters en heel wat jurkjes. Op een gegeven moment vond ik ook de sieradenstijl mooi en werd mijn collectie hiermee uitgebreid. Daarna veranderde ik. Of de stijl van Esprit veranderde wat, de winkel ging weg uit Vlaardingen en Esprit raakte steeds meer op de achtergrond. Ik kwam nog wel eens in de winkel maar had mijn stijl ergens anders gevonden. Maar, nu niet meer. Vandaag heb ik Esprit weer herontdekt! En goed ook!

platinum friend Esprit

In hartje Rotterdam, op een heel regenachtige dag. Dichtbij de parkeergarage met een slapende peuter in mijn armen. Ideale situatie. Hop, even snel naar binnen, want ik moest nu toch echt (1 dag voor de intocht van Sinterklaas – en daar sta je vaak genoeg kou te kleumen) een nieuwe winterjas hebben. Direct bij binnenkomst kwamen we meerdere jassen tegen. En wat ben ik eigenlijk erg…ik heb het voor mijzelf alweer snel gezien. Toch maar even doorzetten want in dit weer is mijn dunne parka van een enkel stoflaagje écht niet genoeg meer.

Beneden in deze rustige en stylish opgezette winkel had ik meerdere varianten aangehad. De één te sportief, de ander te lang en weer een ander: tja dat leek bij mijn figuur meer op een hobbezak. Pffff, daarom vind ik shoppen voor Zoë zoveel leuker. Op aanraden van mijn vriend moest ik toch maar even doorzetten. Een winkelverkoopster van Esprit was inmiddels dichterbij gekomen om hulp te bieden. Mijn vriend met een slapende peuter in zijn armen had wel iets, waardoor we in ieder geval aandacht kregen. Iets waar ik zo erg van hou (not). Maar ik moet eerlijk bekennen, we hebben wel baat bij de vriendelijke dames van de winkel gehad!

“We hebben boven ook nog heel wat jassen hangen waar misschien wel iets voor jou bij zit”. Ik nam een van mijn favorieten op de arm mee de roltrap op. Eenmaal bovengekomen gaat ons lieve kleine peutertje toch redelijk doorwegen met haar 15 kilo, dus mijn vriend zocht een plekje om te zitten. Ik had al een stoel zien staan, dus dacht daar zie ik hem zo. Ondertussen keek ik met de volgende winkelverkoopster naar de verschillende jassen hier en kwam met twee varianten aan bij mijn vriend, dacht ik.

Ik moest enorm lachen want hij zat er niet en ik kon hem ook zo snel niet zien. Waar was die nu weer gebleven? Tot ik hem op een krukje bij de pashokjes zag zitten. Stiekem moest ik erg hard lachen en op het moment dat de Espritmedewerkster ook begon te lachen kon ik mij niet meer beheersen. Als resultaat dat ik uiteindelijk ontspannen die winkel doorliep. De medewerkster liet hem vrolijk de relaxte fauteuil zien die ik ook al op het oog had. Mannen…

Ik kon nog even verder shoppen en was er uiteindelijk uit na drie exemplaren:

Esprit satijnen gewatteerde jas dons zwart riem

Esprit parka grijze satijnen jas dons

Esprit parka warm gewatteerd met ceintuur bron Esprit

http://www.esprit.nl

En ja ik moet eerlijk bekennen ze lijken misschien best op elkaar. Maar keuzes maken voor mijzelf, daar ben ik dan ook echt niet goed in. Samen met vriend en Esprit-medewerkster heb ik uiteindelijk gekozen voor het eerste exemplaar, en wel hierom: middelmatig qua warmte (ik kan het best snel warm hebben) / middelmatig qua gewicht, de derde was écht zwaar / niet te sportief zoals de tweede was / en nummer één deed mijn figuur wel goed (ook erg fijn meegenomen).

“Wil je niet gelijk een nieuwe sjaal erbij? Want deze staat er absoluut niet bij!” aldus mijn vriend. Uhm, ja leuk. Een fijne, dikke, warme sjaal (yes, zonder wol) met een leuk sterrenmotief. Ik dacht natuurlijk meteen: doen we! Hier maak ik gebruik van.

“Wil je niet ook nog een tussen-in-jack hebben, want in deze heb je het al snel warm?” aldus weer mijn vriend. Misschien, heel misschien, had ik net even geklaagd dat ik het enorm warm had gekregen van dit passen. Een gave Fake Fur in het zwart!

Fake Fur zwart Esprit

Een klein beetje zoals Kim, mijn medeblogster en collega en lieve vriendin, altijd draagt. Die vond ik eigenlijk altijd al stiekem leuk! Uhm ja, wel weer heel wat geld erbij dan. Want Esprit heeft een fantastische kwaliteit, dat vind ik heel belangrijk en zeker voor een winterjas, maar echt goedkoop is het natuurlijk niet. Omdat ik de laatste twee jaar (zo ongeveer sinds de komst van Zoë niet zoveel voor mijzelf had geshopt) vond ik dat het wel een keer kon.

En zo kwam het dat ik uiteindelijk met een gigantische tas (want een winterjas neemt veel ruimte in) erg blij de winkel uitliep in hartje Rotterdam, heel wat geld lichter. En ik kon niet wachten tot ik de volgende dag, tijdens de intocht van Sinterklaas, mijn nieuwe winterjas kon uitproberen. Zoë, mijn eigenwijze peuterdochter, in haar berenjas en Sinterklaas mantel en mijterdiadeem. Goed ingepakt want een guur dagje qua weer. Ook ik had dus mijn wangen goed ingesmeerd met mijn ook pas ontdekte crème van Dr. Hauschka. We hadden een heel dagprogramma te gaan en ik wilde natuurlijk wel mijn leuke jurkje aan, toevallig ook één van Esprit, zo’n blijvertje langere tijd dus. Dat staat zoveel leuker! Wel wat koud, dus na de douche maar eens een keer echt de tijd genomen om mijn favoriete bodycrème van Rituals op mijn benen te smeren en ze zo wat weerstand te bieden tegen de koude wind. En mijn afgetrapte, maar heerlijk zittende oude laarzen (al denkend, die komen de volgende keer wel weer).

winterjas Esprit

Oeps, mijn shopgedrag voor mijzelf is toch weer aangewakkerd. Ook voor de komende feestdagen heb ik al een wishlist! Wil jij ook te gekke items scoren bij Esprit? Ga dan naar de webshop van dit herontdekte merk van mij! En de vraag of het goed of slecht is laten we maar in het midden?! Wat vinden jullie?

Ik ben in ieder geval blij!

Liefs,

Babette

3 Comments

    • Babette

      Hoi Vlijtig Liesje,
      Het is inderdaad wat je zegt: een degelijk merk. En de jassen lijken zo erg op elkaar, maar op het moment dat ik ze aan had niet ;). Zoals je hebt kunnen lezen is het merk bij mij ook een tijdje weggeweest, maar nu kan ik mij wel weer in wat mode-items vinden. Soms is het zoeken, maar dat is nu een sport geworden ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge