Clean 9 detox programma: review

Een knop om, die was nodig om een healthy levensstijl voor elkaar te krijgen. Heb jij ook een ‘struggle’ met je leefpatroon, etensstijl of lichaam? Lees dan snel verder hoe ik het Clean 9 programma van Forever heb ervaren. Positief en enthousiast en vol goede moed om door te pakken. Dat is mijn tevreden resultaat. Ik neem je mee in mijn ervaringen.

Believe in…yourself

Jullie hebben al kunnen lezen dat een gezonde levensstijl ontwikkelen niet zomaar een snel proces is.  Charda, afslankcoach en eigenaar van Believe in, heeft ons al meegenomen in de bewustwording waar onze prioriteiten liggen. Waarom lukt het sommige moeders wel om een gezonde levensstijl erop na te houden en andere moeders nog niet? Hoe doe je dat als je zo druk bent met van alles en nog wat? ‘Simpelweg’ door 4 eenvoudige tips: alles plannen, een commitment maken aan jezelf, het doorbreken van je huidige patronen en het omarmen van het hele proces. Een levensstijl is onderdeel van jou, dat verander je niet in een dag of twee. Ineens vond ik een perfect moment om mijn knop om te zetten: “EN NU IS HET KLAAR!”

Clean 9

Door een vriendinnenafspraakje ben ik meer te weten gekomen over C9, ofwel Clean 9 van Forever Living. Een cleansing programma voor een gezondere versie van mijzelf. Een makkelijk en efficiënt te volgen programma, dat zou wel gaan werken. Eenvoud in een drukke periode is wel zo fijn en dan kun je gemakkelijker volhouden. Je betaalt er wel even een flinke prijs voor (rond de 120,= euro) maar die vriendin was zo positief en enthousiast, dat wilde ik ook. Via internet heb ik direct de stap genomen tot bestellen, geen getwijfel, nu gewoon eens gedaan.

C9 programma Forever shakebeker

Wat beloven ze?

Het programma geeft tools in handen om je lichaam te transformeren. Je gaat er beter uitzien en je beter voelen. Er zal een gezond evenwicht ontstaan in je lichaam waardoor voedingsstoffen optimaal opgenomen kunnen worden. Ik zal mij lichter en energieker voelen en mijn honger-gevoel kunnen beheersen. Allemaal redenen waardoor je lichaam zal veranderen. C9 is een eerste stap in het blijvend aanpassen van gewoontes. Eigenlijk dient de cleansing als een basis voor het Forever F.I.T. programma, een fundament leggend voor een fittere, gezondere en slankere versie van mijzelf.

In het pakket worden Garcinia softgeld, Fibersticks, Aloë Vera geld, Shakemaaltijden en Therm tabletten afgewisseld voor de nodige voeding en cleansing. Het programma geeft een informatieboekje als werkdocument met precieze stappen en het pakket heeft een shakebeker en meetlint erbij. Je kunt dus echt direct starten.

Review Clean 9

Een prachtig verkoopverhaal, maar klopt dit nu ook? Ik heb zelf de 9 dagen met gemak voltooid en kijk met plezier terug op deze ruime week. Natuurlijk was het niet altijd gemakkelijk, maar ik ben wel enthousiast. Dat is de hele korte samenvatting ;). Ik neem je in een notendop mee door mijn dagen en resultaten.

Voor je start formuleer je drie doelen, zodat je duidelijk kan evalueren na het programma en je een commitment uitspreekt aan jezelf. Slim en handig om op terug te pakken.

Doel 1: Mijzelf energieker voelen om dingen te ondernemen en fit aan mijn vakantie te beginnen. (lijkt mij zo fijn, energie hebben)

Doel 2: Een boost van een paar kilo en centimeters kwijt om een gezondere levensstijl met een succes te starten. (heb ik erg nodig, succeservaring)

Doel 3: Veel gaan bewegen en mijn sporten weer oppakken.

dagindeling c9

Dag 1 & 2 Clean 9

Ontwikkeld om lichaam en geest te ‘resetten’. En dat doet het. De eerste twee dagen eet je eigenlijk vrijwel niets en wissel je de Aloë Vera gel af met de Garcinia softgels en Therm tabletten. Deze zorgen voor de reiniging. De shake tijdens de lunch zorgt voor wat vulling. Daar tussenin zit een Fiber stick opgelost in water en zorgt voor wat vulling. Een beetje smaakloos en een gelachtige gelei in je water. Goed en lang roeren, even laten staan en het is écht in het water opgelost. Dat is mijn tip. Het doet zijn werk.

Dan spreek ik niet over die verschrikkelijke hoeveelheid Aloë Vera die je gedurende deze dagen 4x drinkt. Hoe erg kan het zijn, dacht ik van tevoren? Nou, hier ga je manieren voor verzinnen om het in te nemen. En ik ben echt geen moeilijk persoon als het om medicijnen of iets gaat. Mijn tip: zorg voor een shake of een klein rauw hapje groenten direct te pakken. Neus dicht, achterover klokken, neus nog steeds dicht, wegspoelen met water of je shake. Eventueel een schijfje komkommer in je mond en neus open. Dan valt het mee.

Honger op deze dagen? Misschien de ‘gewoontehonger’. In de avond een serie kijken op de bank en ja daar was de honger. Trouw water gedronken of een schijfje komkommer of tomaat. Even doorzetten, het is maar voor even.

Dag 1 begon ik met 87,5 kilo en heel wat centimeters rond borst, arm, taille, heupen, bovenbeen en kuit.

Dag 3 t/m 8 Clean 9

Je doel voor ogen houden en het ongemak wat ik ervaar is maar van korte tijd, dus dit is echt heel goed te doen. Blij om op deze dagen ook een shake in de ochtend erbij te drinken en de avonden weer te mogen koken. Daar kun je dus oprecht blij mee zijn. Briljant. In het informatieboekje staan nog leuke variaties om de shakes aan te passen met fruit, maar eigenlijk heb ik dit weinig nodig gehad.

avondeten in C9 programma

Je merkt na deze eerste dagen al direct wat meer energie, ik blijf minder zitten of zucht minder als ik een heen en weer bootje ben. Kijk, dat is al verandering nummer één. Daarbij heb ik sterk het idee dat mijn buikomvang is afgenomen op deze dag. Ja niet zo gek, amper gegeten. Kijken of dit blijft gedurende de 9 dagen.

Op dag 3 meet en weeg je je ook en zo zag ik op diverse plekken al direct 2 cm minder. Wow, het werkt (nu) echt!

Het sporten wil nog niet lukken. Mijn verkoudheid is zeker nog niet afgenomen en houdt nog even aan. De 30 minuten matig intensief bewegen wordt erg moeilijk. Ik besluit dit zo te laten, dan misschien maar iets minder resultaat. Dat sporten pak ik erna direct op. Wel beweeg ik lekker veel in de gewone activiteiten en is er met mooi weer flink aan de tuin gewerkt. Dat telt toch ook een klein beetje.

Uitslapen met wakkere nachten (hoesten van mijzelf en Zoë) doet het programma niet goed. Je mist dan qua tijden de Fibersnack tussen ontbijt en lunch. Besloten om deze dag in de middagen te nemen, het is voor de nodige vezels. Dus dat kan dan. Met een hongerige peuter om je heen merk je dat het niet logisch is om alles af te slaan. Want waarom eet mama totaal niet meer? Uitleggen heb ik veel gedaan, maar een stukje fruit of groente mag op zijn tijd. Er staat een fijne lijst wat precies mag. Ik besluit dit te omarmen en vind dat het erbij hoort.

Op het werk met dag 6 is het water drinken direct al een lastige om vol te houden. Veel instructies geven, rondgaan bij de kinderen, oooo mijn water! Niet meer mooi verspreid, maar tussendoor regelmatig een half flesje. Zo haal ik toch mijn 8 glazen met gemak. Eigenlijk zit ik er altijd overheen met 2-3 glazen.

Dag 6 is ook zo’n meetmoment, spannend: weer een halve kilo eraf! Stiekem valt dit tegen, tja toch dat sporten…dan had ik nog grotere resultaten kunnen boeken.

Dag 9 Clean 9

healthy lunch C9

Een dag waarbij je ook weer een lichte, verantwoorde lunch mag klaarmaken. Totaal geen probleem om nu een bruine boterham met filet americain en rucola te verorberen. En is één boterham nu echt genoeg? Ja, ook voor deze grote eter of hongerwolf is dit prima. Ik vind het een topverandering. En ben toch ook wel een beetje verbaasd.

Clean 9 resultaten

                                  dag 1                    dag 3                    dag 6                    dag 9                 

borst                         103 cm                 101 cm                  100 cm                    98 cm

arm                             31 cm                    31 cm                    30 cm                    30 cm

taille                            95 cm                    93 cm                   91 cm                     89 cm

heupen                      112 cm                 110,5 cm              110 cm                   109 cm

bovenbeen                 68 cm                    68 cm                  67 cm                     66 cm

kuit                             42,5 cm                 41,5 cm                41,5 cm                 41,5 cm

gewicht                       87,5 kg                  86 kg                    85,5 kg                   85 kg

In totaal dus 2,5 kilo kwijt en 18 centimeter aan omvang! Dat in 9 dagen, wow!

Ik sta er nu dus bij stil dat ik al die jaren steeds ruimer ben gaan eten. Dit wist ik wel, maar ik dacht het niet te kunnen stoppen. Ik ben een gezelligheidsmens en hier hoort een hapje en drankje bij. Ook nu een paar dagen na deze kuur. Maar mijn gevoel en eetpatroon hierbij is totaal anders, alles gaat nu bewust. Ik kan nu genieten van wát ik eet en daarbij kan ik stoppen. Is het honger? Of is het dorst? Want die twee bleken erg dicht bij elkaar te liggen. Ik dacht altijd honger te hebben, maar mijn lichaam riep om vocht, om water.

hardloopoutfit C9

Toekomst

Door een succeservaring van deze detox heb ik de smaak te pakken. Doel 1 en 2 heb ik duidelijk behaald en zijn eigen geworden. Doel 3 is wat lastig geweest vanwege die verkoudheid en hoest. Bewegen heb ik wel duidelijk gedaan en na het programma ben ik direct met hardlopen begonnen. Op werkdagen en nog een vrije dag zal ik even met shakes in de weer blijven gaan. Gewoon omdat dat goed voelt, het mij houvast geeft en het makkelijk te regelen is op het werk met die drukke dagen. Een vakantie voor de boeg, dus misschien met maximaal resultaat voor nu over twee weken. Na de vakantie pak ik een healthy eetpatroon van Believe in op waarbij ik puur door het sporten en dit eetpatroon zal afvallen. F.I.T. 1 en 2 van Forever zijn mij nog even te prijzig. Wellicht als het mij op eigen wijze niet lukt, dat ik dan toch zwicht voor deze programma’s. Maar ondertussen heb ik vertrouwen in mijn kunnen. Wordt vervolgd…

healthy mom

Ik geniet weer van het leven, klinkt zwaar maar is daardoor niet minder waar. Ik heb een commitment aan mijzelf uitgesproken, ik kan het dus ik ga door. Ik heb een healthy lifestyle mijn prioriteit gemaakt, waardoor ik zal afvallen en lekker in mijn vel kom te zitten.

 

Ben jij ook enthousiast over zo’n programma of heb jij een lange weg zelf helemaal bewandeld? Laat het ons weten, dan kunnen we elkaar aansteken om onszelf als prioriteit te houden. Enthousiasme is van doorslaggevend karakter!

Enjoy!

Babette

4 Comments

    • Babette

      Hi Lisette, dankjewel. In 9 dagen vond ik het ook een prima resultaat. En ik heb de smaak te pakken, dus dat gaat zeker lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge